Què és Un Mataró no tan llunyà?

Un Mataró no tant llunyà és un espai que utilitza les noves tecnologies per divulgar la història de la ciutat de Mataró. La intenció dels autors no és altra que fer arribar d'una manera amena, divertida i innovadora al gran públic una història que sovint queda oblidada entre prestatges de biblioteques i polsosos arxius. La història, encara que no ho sembli, està viva entre nosaltres, som el fruit d'un passat que ens ha marcat el present, la qüestió està amb saber-ho llegir, però no necessàriament als llibres.

Cada dia passem per tot un seguit de llocs que guarden part de la història d'aquesta ciutat, descobrir-los i explicar-los és el repte que ens hem proposat. El bloc ha de servir per veure el que normalment no es veu i sentir el que normalment no es sent quan ens movem per Mataró. Per això, per aquest bloc hi succeeixen esdeveniments, hi transiten personatges, s'hi descobreixen racons de la ciutat o redescobreixen llocs cèntrics i comuns. Volem sobreposar a la realitat quotidiana una realitat passada en el temps, però present en l'espai, una altra manera de veure i viure la ciutat.

En resum, el bloc és una reivindicació de la història en el nou segle, és una modernització dels mitjans divulgatius de la història mitjançant les noves tecnologies, és un pont entre la recerca i el gran públic, és una llanterna que vol il·luminar la història que ens envolta a diari, vol explicar altres històries de la ciutat, és un crit per reivindicar la pàtria xica i ubicar-la dins del país i dins del món, és un altra manera de descobrir la ciutat que oblida ràpid i una manera de donar a conèixer Mataró, amb les seues virtuts i les seues misèries.

El bloc està obert a noves aportacions, testimonis i apreciacions, la història és plural i la construïm entre tots i totes, ens podeu escriure per preguntar-nos, explicar-nos, puntualitzar i demanar-nos, mirarem de respondre en la mesura que puguem. Us voleu embarcar en aquesta aventura? Teniu ganes de redescobrir Mataró amb nosaltres?

 ( text extret de l' original adaptat escrit per Jordi Soldevila)