Autors/es

Lorién Casasús Pascual (Barcelona, 1985). Vaig cursar els meus estudis primaris, secundaris i post-obligatoris a l' Escola Pia Santa Anna de Mataró. Sóc Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona (2009) i Graduat en Treball Social UDL (2010-2012) UB (2013-2015). Vaig obtenir el Certificat d'Aptitud Pedagògica (2009) que em permet dedicar-me a allò que m'agrada: ensenyar i aprendre.

He procurat participar del teixit associatiu de les ciutats de Mataró, Barcelona i Lleida, a més dels pobles de Saidí i Biescas, en les que coopero en tots els projectes de divulgació, acadèmics i socials que puc, sempre amb el bé comú com a perspectiva.

He treballat al CCCB com a responsable de sala, de secretari a  l'A.V. Mataró-Centre on vaig engegar el bloc finalista als premis blocs 2010 Mataró-Centre, a Mataró Ràdio en el programa Sabies què? i com a creador o col·laborador dels blocs d'actualitat i d'història:  Ye Alto Aragón, el projecte docent HistoTube, a més del d' Altres històries de Lleida.

He participat també a LleidaTV en el programa d'entreteniment "cafeïna" en la meva etapa com a estudiant a la ciutat i l'espai "l'entrevista" al Diario del Alto Aragón , al  48 hores Puig i Cadafalch i la Revista Sàpiens, per la meva aportació a les xarxes sobre història local.

En l'àmbit universitari he treballat com a tècnic de recerca, a través de la Universitat de Barcelona:"Vers un protocol d'actuació amb usuaris amb conductes acumuladores patològiques" on intervenen diversos serveis d'atenció social i salut pública a les ciutats d' Hospitalet i Barcelona. He participat com a ponent a la Facultat de Pedagogia en en el cicle de Conferències sobre la Innovació docent a la Universitat. 

Actualment les compagino amb la docència al Col·legi Sant Josep, del qual també sóc secretari i Coordinador Pedagògic, al barri de Cerdanyola (Mataró).

 A nivell personal

Estic casat amb la Carmen Acedo Jorge, tenim tres filles i un fill en comú. Visc a la casa on em vaig criar des que els meus pares Vicente Javier Casasús Granada (Jaca, 1950) i Josefina Pascual Alegre (Saidí 1952) van decidir tornar a l'Aragó, d' on van sortir als anys 80 destinats com a mestres a Mataró. A ells els hi dec gran part del que sóc.Jordi Bonvehí i Castanyer (Manresa, 1984) Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona l'any 2009. Vocal de la junta del Cercle d'Humanitats Alumni UB. Creador el febrer del 2008 del bloc d'història local: Històries Manresanes, guanyador al millor bloc corporatiu d'història als Premis Blocs Catalunya 2011. Membre fundador del portal de vídeos d'història en català HistoTube. 

Guia turístic al Museu de la Tècnica de Manresa, del 2010 fins l'any 2012, i col·laborador de l'Associació Memòria i Història de Manresa i del grup de treball Societat i Patrimoni Industrial del Bages. Tribunaire ocasional al diari de les comarques centrals: Regió7.