dimecres, 26 de juny del 2013

Nous coneixements: El Visor SIG

BLOC VISORSIG

Darrerament estic entrant en contacte amb tot tipus de gent interessant de la nostra ciutat, unes persones em duen a d' altres i acabo per descobrir projectes d' allò més interessants i qui sap si en un futur poden tenir una aplicabilitat en el nostre bloc. 

Avui us convido a fer una passejada per l' enllaç que he deixat més amunt. Es tracta d' un Visorsig.  El visorSIG és una eina que estan desenvolupant des del SSIT, Servei de Sistemes d'Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament de Mataró, per facilitar l'accés a la informació gràfica del territori i la informació associada.

Una de les aplicacions que més m' ha cridat l' atenció, evidentment per la feina que desenvolupo per a Un Mataró no tan llunyà, és la de la cerca sobre un mapa de tot el patrimoni de la ciutat. M' ha semblat un gran instrument de consulta per aquells que humilment ens dediquem a glossar les ventures i desventures de la nostra ciutat al llarg de la història, alhora el considero un enllaç a incorporar per a la nostra plana web, per a poder consultar-lo i fer-ne promoció. 

Després de parlar amb dos dels seus creadors, el Sergi Bernal i Jordi Bertran, he pogut incorporar multitud de coneixements específics sobre el que significa el desenvolupament d' aquests mapes, des de la seva complexitat a la versatilitat que poden tenir com a element de consulta.

En el bloc s' explica en què s'està treballant i tot i que encara no és consultable 100%, ja que està en periòde de proves podem anar obrint boca amb les possibilitats que això ofereix, parlem d' equipaments, de patrimoni, d' activitat policial, topònims, carrers...  seguirem atents a tot allò que ens vagin oferint els companys del Servei, 

una salutació cordial! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada