divendres, 12 d’octubre del 2012

Un gran temporal d'aigua envix Mataró causant grans danys, 25 d'Octubre de 1866

La data damunt dita s'esqueia en dijous i al acabar-se de fer fosc descarregà pel cantó de la serra un aiguat tant fort com els vells no en recordaven d'altre.

La Riera de Cirera baixà tant caudalosament que sobreeixia per les vores envaint els conreus llindants bo i trencant a l' horta de can Jordi, arrossegant les collites i l'aigua que havia de passar per la part de la riera fent via vers les cases del carrer Massevà.

Malgrat aquestes desviacions fou tant gran la quantitat d'aigua que discorria pel llit de la riera, que la porta que hi havia prop de la presó no podia contenir l' aigua que passava i saltant per damunt de la llissa convertí tota la riera en un riu penetrant d'aigua en moltes cases i sobretot a Ca la Ciutat.

A l'església dels Escolapis fou tanta l'aigua que hi penetrà que arribà al presbiteri; passava d'un metre l'aigua que hi havia a dita església.

La Riera de Cirera s'emportà un carro carregat de sacs de garrofes, i la de Sant Simó feu lo mateix colgant-lo en el sorral. a l' església de l'Hospital s'exposà Nostre-Amo, resant les monges tota la nit perquè parés la pluja.

Tothom estava horroritzat al contemplar el seu carrer convertit en cabalós riu.

(BLOC MATARONÍ: 300)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada