dilluns, 17 de setembre del 2012

17 d'Octubre de 1867

"Neix a Mataró en Puig i Cadafalch,

Aquest patrici insigne, un dels que més glòria li han donat, estudià la carrera d'arquitecte, essent el seu nom conegut arreu, no sols a Catalunya sino que arribear a assolir nomenada a l'estranger, en termes que l'anomenà la Universitat de Friburg Doctor Honoris Causae i el Claustre de la Sorbona el distingí encarregant-li un curs d'estudis romànics per a que fos donat en dita Universitat.

Dedicat a la política respongué sempre a sos ideals, treballant de cara a Catalunya, essent reconegut pels estrangers i gent culta de la nostra terra com dels homes d'Estat més capacitats d'Europa.

La Mancomunitat de Catalunya l'elegí son president a la mort d'en Prat de la Riba que fou el primer, essent reelegit per dues voltes, degut als seus prestigis i ideals nobles.

Ha publicat diferents obres i fet munió d'estudis, sobressortint l'"Arquitectura romànica a Catalunya" i "Santa Maria de la seu d'Urgell", apart d'una sèrie de conferències i discursos tots ells mestrívols, que els homes cultes llegeixen a plaer." 

(Bloc Mataroní: 292)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada