dilluns, 12 de juliol del 2010

Shakespeare a Mataró



PREMI DE DRAMATÚRGIA A PARTIR DE L’OBRA DE WILLIAM SHAKESPEARE

I Premi Festival Shakespeare

A partir de l’edició de 2010, el Festival Shakespeare inicia un premi de dramatúrgia a partir de l’obra de William Shakespeare, un concurs adreçat a dramaturgs en llengua catalana del qual s’obrirà una convocatòria anual. L’obra guanyadora serà publicada per Arola Editors i dotada econòmicament com a base per a la producció teatral del text, que s’estrenarà dins la programació del Festival Shakespeare de l’any següent.

Amb aquesta iniciativa, el Festival vol contribuir a potenciar la dramatúrgia al nostre país i alhora les relacions entre el nostre teatre i la figura i l’obra de Shakespeare.


BASES I CONVOCATÒRIA DEL I PREMI FESTIVAL SHAKESPEARE

1. Les obres que hi concorrin hauran de ser originals i inèdites, no hauran estat editades ni representades prèviament a la participació en aquest certamen, no hauran guanyat cap premi amb anterioritat ni estaran en procés d'edició.

2. Les obres s'enviaran quintuplicades per correu postal o es lliuraran personalment a l'Institut Municipal d'Acció Cultural de l'Ajuntament de Mataró (c/Sant Josep, 9. 08302 Mataró). Als 5 exemplars, signats amb un lema, s´hi adjuntarà una plica (sobre tancat) amb el mateix lema, dins la qual hi constaran les dades de l´autor: nom i cognoms, breu currículum, adreça postal i electrònica, i telèfon de contacte. En cadascun dels 5 exemplars i a la plica hi constarà la indicació "Premi Festival Shakespeare 2011"


3. El Premi consta d'una dotació econòmica de 8.000 euros com a base per a la producció que tindrà l'estrena dins la programació del Festival Shakespeare 2011. Cap premiat podrà estrenar abans de l'Edició del Festival 2011. L'obra guanyadora també serà publicada per Arola Editors.

4. El jurat del Premi estarà format per cinc professionals de les Arts Escèniques dels Països Catalans. A criteri del jurat, el premi es podrà declarar desert.

5. El termini de d'admissió de les obres serà el 30 de novembre de 2010.

6. L'obra guanyadora i el nom de l'autor/a es faran públics el dia 14 de gener de 2011.

7. Els exemplars de les obres enviades a concurs no seran retornats als participants.

8. La presentació d'originals al I Premi Festival Shakespeare de Teatre suposa la plena acceptació d'aquestes bases. L'entitat organitzadora resoldrà qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases.


http://2010.festivalshakespeare.com
feu un cop d'ull i animeu-vos

Arrenquen els cursos del Festival Shakespeare (28/06/2010)

El primer curs, anomenat "Shakespeare i Fitzmaurice", que us oferim pels matins del Festival Shakespeare d'enguany és a càrrec de Dennis Elkins i Anna Estrada. Basant-se en la tècnica de Fitzmaurice Voicework, s'exploren les dinàmiques entre el cos, la respiració, la veu, la imaginació, el llenguatge i la presència. Encoratja a les veus vibrants a comunicar amb intenció i emoció, sense excés d'esforç. La tècnica uneix l'experiència física amb l'atenció mental. A mesura que integrem el treball explorat de la Tècnica Fitzmaurice, anirem incorporant el text de Shakespeare.


Aquest curs s'impartirà de dimecres 14 a diumenge 18 de juliol, de 10 a 15H, al Centre Can Xalant de Mataró. Podeu trobar més informació a aquest enllaç.

El segon curs, "Julietes i Romeos" anirà a càrrec de Marc Martínez i Marta Galán. S'impartirà de dimarts 13 a divendres 16 de juliol, de 10.30 a 14.30H a l'Aula de Teatre de Mataró. Es treballarà a partir d'una petita dramatúrgia de "Romeo i Julieta" de William Shakespeare. La finalitat del taller no serà la de presentar un muntatge acabat, sinó la de desenvolupar l'experiència de compartir amb tots els participants la possibilitat d'endinsar-nos una mica en la història, apassionant i tràgica, dels amants de Verona. Podeu trobar més informació a aquest enllaç.

Pels que estigueu interessats preguem envieu un correu electrònic amb el vostre CV a l'adreça: mataro@festivalshakespeare.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada