dimarts, 12 de gener del 2010

Can Fàbregas i de Caralt: últimes notícies


Comunicat de la plataforma Salvem Can Fàbregas sobre la querella de la fiscalia:

LA PLATAFORMA SALVEM CAN FÀBREGAS REP AMB SATISFACCIÓ LA QUERELLA CRIMINAL DEL FISCAL CONTRA L’AJUNTAMENT DE MATARÓ

El 23 de desembre ha arribat als Jutjats de Mataró una querella criminal presentada pel Ministeri Fiscal contra l’alcalde de Mataró Joan Antoni Barón, contra la lletrada del Servei d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró i contra qualsevol altra persona que de la instrucció resulti que ha pogut participar conscientment en la realització d’uns presumptes delictes sobre l’ordenació de territori i sobre el patrimoni històric a Can Fàbregas i de Caralt.

Davant aquests fets, la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt manifesta:

1). Ens alegrem que finalment un fiscal seriós, rigorós i valent hagi presentat una querella criminal on es concreten en forma d’acusació les irregularitats i il·legalitats que denunciem que ha comès el govern de l’Ajuntament de Mataró, amb la complicitat d’altres administracions, per fer desaparèixer Can Fàbregas i de Caralt.

2). Continuem defensant que el conjunt catalogat de Can Fàbregas és compatible i pot conviure al seu lloc amb qualsevol nou ús que se li vulgui donar. El patrimoni industrial s’ha de mantenir viu i adaptat als nous usos del segle XXI.

3). Portem tres anys denunciant la política de fets consumats aplicada pel govern i que pretén eliminar Can Fàbregas del seu lloc amb la finalitat de cedir el solar buit a una empresa privada. Aquesta política posa l’interès privat per sobre de l’interès públic.

4). Lamentem que durant tot aquest temps el govern no hagi volgut dialogar amb nosaltres per trobar una solució factible i satisfactòria per al conjunt de Mataró.

5). Considerem molt greu i inadmissible el malbaratament de diners públics i d’esforços humans destinats a realitzar un trasllat inútil i innecessari d’aquest immoble catalogat.

6). En cas que la querella sigui admesa a tràmit, la Plataforma Salvem Can Fàbregas es personarà el procés obert contra els responsables de la destrucció del patrimoni protegit.

Plataforma Salvem Can Fàbregas
Mataró, 5 de gener del 2010


Plataforma Salvem Can Fàbregas
www.salvemcanfabregas.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada