diumenge, 2 de maig del 2010

Els ciclistes de Mataró s'oposen al futur enderroc del velòdrom i creen una plataforma per salvar-lo


Els ciclistes de Mataró no volen ni sentir a parlar del possible enderroc del velòdrom. L'Ajuntament estudia tirar-lo a terra, juntament amb la piscina municipal, per fer-hi el teatre auditori de la ciutat i no fer-ne cap de nou, perquè de moment no hi ha prou demanda. Però la proposta ha topat de ple amb els esportistes i els aficionats d'aquest esport. «Estem totalment d'acord amb el fet de potenciar la cultura i tenir nous equipaments, però això no vol dir que nosaltres quedem sense el nostre», es queixa Luis Pareja, de l'Esport Ciclista Mataró. El col·lectiu defensa que les instal·lacions daten del 1946 i que és un dels més antics de l'Estat. «Molts ciclistes d'abans i d'ara hi han rodat i el coneixen», destaca també Ismael Carrete, tècnic del velòdrom de la Federació Catalana de Ciclisme, que també recorda que l'equipament forma part del patrimoni esportiu de la ciutat.

Amb l'objectiu d'evitar que vagi a terra, s'ha impulsat la creació de la plataforma Salvem el Velòdrom de Mataró, que ja compta amb més d'un miler de persones adherides. El col·lectiu es mostra especialment crític amb l'Ajuntament, ja que considera que l'únic que vol és desfer-se d'aquest espai sigui com sigui. «Fa anys que no s'hi ha invertit res i les instal·lacions estan en un estat molt lamentable a propòsit per tenir arguments per enderrocar-lo», lamenta Luis Pareja.

Si bé habitualment s'hi entrenen una vintena d'esportistes, el velòdrom també l'utilitzen cada dia els alumnes de l'escola de ciclisme del col·legi Santa Anna de Mataró. Els promotors de la plataforma defensen que si no és possible mantenir aquest equipament se n'hauria de construir un de nou. Ismael Carrete assenyala que a Catalunya només hi ha sis velòdroms i cap està cobert. Per això s'aposta perquè Mataró aprofiti per fer-ne un de cobert i donar així servei als esportistes d'elit i donar certa rellevància a aquest esport.

Diari El Punt
www.elpunt.cat

COMUNICAT DE PREMSA

Esport Ciclista Mataró i Centre Tecnificació Mataró vol expressar el seu malestar amb l'ajuntament de Mataró degut a la manca de comunicació que aquest ajuntament ha demostrat reiteradament amb el col·lectiu ciclista. El més greu es que ni tan sols han informat del projecte El Triangle-Molins a la Federació Catalana de Ciclisme.

En tots els comunicats i rodes de premsa han "oblidat" el nostre col·lectiu i en cap moment han comentat res de fer un nou velòdrom.

El Velòdrom de Mataró data del 1946 i és un dels mes antics de la península. Per les característiques tècniques el fan "únic" per rodar i millorar la tècnica als ciclistes. Molts ciclistes d'abans i d'ara han rodat i coneixen aquest velòdrom, de fet el velòdrom de Mataró que a més té una avinguda "avinguda del velòdrom" forma part del patrimoni esportiu de la ciutat.

Estem totalment d'acord amb potenciar la cultura i tenir nous equipaments, però això no vol dir que nosaltres ens quedem sense el nostre.

La falta d'inversió reiterada per part de l'ajuntament a fet que les instal·lacions estan molt malament, tot i això nosaltres continuem entrenant. Esportites premiats per l'ajuntament con Eduardo Gonzalo "MILLOR ESPORTISTA MATARONÍ DEL 2008" i ciclista professional també utilitza aquestes instal·lacions per entrenar quan estava a la ciutat.

Avui hi havia una pancarta de reivindicació al circuit de Catalunya final de la Volta Catalunya i molta gent ens ha preguntat si l'ajuntament coneix el valor que te aquest velòdrom.

Per mes informació: www.mejorenbici.tk

Gràcies per la teva atenció.
Esport Ciclista Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada