Autors/es


Lorién Casasús Pascual (Barcelona, 1985). Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Certificat d'Aptitud Pedagògica i Graduat en Treball Social per la mateixa. Ha participat del teixit associatiu de les ciutats de Mataró, Barcelona i Lleida en les que ha cooperat en diversos projectes divulgatius, acadèmics i socials sempre amb el bé comú com a perspectiva i sense ànim de lucre. 

Va col·laborar amb la Revista Sàpiens, al CCCB on ha treballat com a responsable de sala, avui dia amb  l'A.V. Mataró-Centre de la qual gestiona el bloc finalista als premis blocs 2010 Mataró-Centre, ha participat a Mataró Ràdio en el programa Sabies què? Creador dels blocs d'actualitat i d'història:  Ye Alto Aragón i el projecte docent HistoTube, a més de col·laborar en el d' Altres històries de Lleida. Ha participat a LleidaTV en el programa d'entreteniment "cafeïna"  i en la fundació del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià en la seva etapa com a estudiant a la ciutat.

Com a tècnic de recerca, a través de la Universitat de Barcelona:"Vers un protocol d'actuació amb usuaris amb conductes acumuladores patològiques" on intervenen diversos serveis d'atenció social i salut pública a les ciutats d' Hospitalet i Barcelona. Ha participat com a ponent a la Facultat de Pedagogia en en el cicle de Conferències sobre la Innovació docent a la Universitat. Altres projectes en els que ha participat de forma altruista són el 48 hores Puig i Cadafalch  i l'espai "l'entrevista" al Diario del Alto Aragón  per la seva aportació a les xarxes sobre història local.

Activitats que que compagina amb la docència a l' Escola Sant Josep del barri de Cerdanyola (Mataró)

 A nivell personal

Convisc amb la meva parella Carmen Acedo Jorge amb la que tenim tres filles en comú. Visc a la casa on em vaig criar i que amablement m' han cedit els meus pares, ara ja jubilats, quan van decidir tornar a l'Aragó i d' on van sortir als anys 80 per treballar com a mestres. A ells els hi dec gran part del que sóc.Jordi Bonvehí i Castanyer (Manresa, 1984) Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona l'any 2009. Vocal de la junta del Cercle d'Humanitats Alumni UB. Creador el febrer del 2008 del bloc d'història local: Històries Manresanes, guanyador al millor bloc corporatiu d'història als Premis Blocs Catalunya 2011. Membre fundador del portal de vídeos d'història en català HistoTube. 

Guia turístic al Museu de la Tècnica de Manresa, del 2010 fins l'any 2012, i col·laborador de l'Associació Memòria i Història de Manresa i del grup de treball Societat i Patrimoni Industrial del Bages. Tribunaire ocasional al diari de les comarques centrals: Regió7.