dijous, 13 d’agost del 2009

Carrer, Serenata i Sant Ramon

Un any més arriba el 27 d' Agost, Sant Ramon s' engalana, els veïns surten, munten i disfruten un cop més de la seva merescuda serenata que ja fa uns anys que dura. Alguns entesos la situen a inicis del segle XIX, concretament cap al 1834, encara que segurament els primers registres publicats van més endavant (30 anys) estem davant de la festa més antiga de Mataró, parlem de carrers, el cofoi Ramon té un deixeble en Ramonet que intervé per descomptat aquest any; petits, grans i mitjans gaudiràn de sopar, jocs i música.


No queda temps per pensar en l' inici de temporada, les vacances tenen encara un plat fort i la gent ho sap, la falta d' experiència directa no em priva de mantenir un lligam especial amb aquest dia i carrer, sols anomenar a Lluís Gallemí entendreu del que parlo. Aquell que any rere any com a cap de junta organitzadora manté viva aquesta festa amb el suport dels veïns que responen encantats a la crida.

Per altre banda s' hauria d' entendre que, independentment dels barris que no ens dona peu a comentar en aquest escrit, les festes de carrer de Mataró-Centre, com les de Sant Ramon, Sant Joan, Amàlia, Jaume Balmes, Bonaire i altres tenen una tradició enorme i consolidada des de fa molts anys; han creat un teixit social ferm i donen prestigi amb les bones formes i convivència exemplars durant les mateixes a tota la ciutadania. Segueixen i seguiran fent història i tenen un prestigi guanyat justament que s' ha aconseguit gràcies d' una forma o altre a tots els veïns que les han fet possible

Des d' Un Mataró no tant llunyà us desitgem;
Què en tingueu per molts anys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada