dissabte, 19 d’octubre de 2013

48 hores Open Puig i Cadafalch



Mataró commemora aquest any 2013 l’aniversari de tres edificis emblemàtics per a la ciutat, obra de tres insignes arquitectes que han esdevingut claus en la història de l’arquitectura del nostre país: 150 anys de l’edifici de la Presó, d’Elies Rogent; 130 anys de la nau de blanqueig de la Cooperativa Obrera Mataronense, d’Antoni Gaudí i 120 anys del mercat del Rengle de Puig i Cadafalch
L’aniversari del mercat del Rengle és el punt de partida per les 48h Open Puig i Cadafalch d’enguany. Les activitats proposades prenen el patrimoni arquitectònic com a fil conductor per valorar el paper dels mercats i comerços en el teixit urbà i com a conformadors de la vida social a la ciutat.


Agenda

Divendres 18 d’octubre
Conferència: “Història i evolució de l’arquitectura dels mercats”A càrrec de Manuel Guardia, doctor arquitecte
A la Casa Coll i Regàs (c. d’Argentona, 55) a les 19.30 h

Dissabte 19 d’octubre

Visita guiada: Itinerari pels establiments històricsVisita per establiments històrics de Mataró. De 10 a 14 h
Punt de trobada: Celler Castellví (Pl. de Cuba, 42)

Visites lliures: Itinerari pels establiments històricsVisita lliure per establiments històrics de la ciutat
Matí i tarda, en horari d’obertura dels establiments

L’hora del conte: “Cada conte, cada casa, Cadafalch”A càrrec de Santi Rovira
A la plaça Gran, a les 17.30 h

Conferència: “L’experiència de rehabilitar Puig i Cadafalch”A càrrec d’Isidre Molsosa i Montserrat de Torres, arquitectes
A la Casa Coll i Regàs (c. d’Argentona, 55) a les 19.30 h

Diumenge 20 d’octubre

Visita guiada: Itinerari pels mercats històricsVisita guiada a càrrec de joves arquitectes de Mataró. De 10 a 13 h
Punt de trobada: Col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació (Pl. de Can Xammar, 2)

Puig i Cadafalch gastronòmic

Els entrants Puig i CadafalchDivendres 18 i dissabte 19 d’octubreEls restaurants ubicats a l’entorn del mercat del Rengle obsequien amb un entrant relacionat amb Puig i Cadafalch en fer-hi un àpat. Els restaurants participants estaran identificats.

Els dolços Puig i CadafalchLa Pastisseria Uñó (La Riera, 84-86) ha elaborat una galeta i una rajola de xocolata commemorativa dels 120 anys del mercat del Rengle amb una reproducció de tres fragments de l’edifici del mercat.
La Casa Graupera (Sant Simó, 5) ha seleccionat dues de les seves joies gastronòmiques i les ha posat en un embolcall que reprodueix l’edifici del mercat del Rengle.

Espai d’antics oficis i einesEl dissabte 19 d’octubre a la plaça Gran d’11.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h
Espai participatiu amb una exposició de màquines antigues: molinets de diferents mides per desgranar i fer farina, màquines i serres de vogir, espai dels esclops, torn… i els nens i les nenes podran participar-hi tot aprenent.