dijous, 14 d’octubre de 2010

Un plat, dos plats...

Amanida amb bolets confitats

Ingredients

  • 1 Xicoira
  • 1 Escarola
  • 8 Tomàquets "cherry"
  • 10 gr. de nous i panses o pinyons
  • 150 gr. de formatge de cabra tendre
  • 4 tomàquets secs
  • 1 ceba
  • 200 gr. de bolets confitats variats

Preparació

Caramel·litzem la ceba amb vinagre de mòdena, sucre i oli. A continuació tallem les verdures al gust i posem els bolets confitats per sobre, juntament amb les nous i els pinyons. Un cop tenim el plat preparat, l'amanim amb la ceba caramel·litzada

Sèpia amb pèsols

Ingredients
  • Una sèpia de 500 g.
  • 1/2 quilo de pèsols desgranats
  • 3 cebes tendres
  • 2 alls tendres
  • 1 got de vi blanc d'Alella
  • 1 got petit d'oli d'oliva
  • 1/2 litre d'aigua amb secre
  • 1 pols de sal

Per a la picada:
  • 50 g. d'ametlles i avellanes
  • 1 tros de nyora
  • 1 gra d'all i julivert

Preparació

En una cassola s'hi posa oli d'oliva, la sèpia tallada a trossos en fred. Quan s'hagi consumit l'aigua de la sèpia hi afegim les cebes i els alls tendres, tot seguit el tomàquet ratllat. Un cop cuit ho reguem amb vi blanc. Ho deixem reduir. Aboquem els pèsol, ho salem. Ho cobrim amb aigua i sucre. Quan la sèpia estigui tova hi afegim la picada: en un morter hi piquem les ametlles i avellanes, la nyora, l'all i julivert i ho desfem amb una mica d'aigua.

És un plat que es pot acompanyar amb all-i-oli

* extra: amb uns daus de pernil serrà !



e boníssim! bon profit!